Web, který vás inspiruje. Užitečné rady pro váš byt, dům i zahradu.


S Remoskou není pečení problém – ani na chatě nebo v podnájmu…

Znáte tu situaci – máte plnou zahrádku dobrot, které přímo svádí k upečení koláče. Jenže na chatě to bývá problém. Musíte zatopit v kamnech nebo si ve stylové kuchyni musíte nainstalovat elektrickou troubu. Ne vždy ale stará elektrická instalace utáhne nový spotřebič. Nebo bydlíte v podnájmu a musíte se spokojit s vybavením kuchyně, které vám dovoluje stěží uvařit. Voňavé a šťavnaté pečené maso nahrazujete minutkami a na křupavé moučníky si musíte nechat zajít chuť.

To ale nemusíte. Chceme vám připomenout řešení, které vám umožní i na chatě nebo v malých prostorech péct bez toho, že by se vám zvýšila spotřeba elektrické energie a hlavně nepotřebujete žádné speciální stavební úpravy.

Remoska je totiž malá, přenosná, nenáročná. Stačí mít zásuvku s elektrickou energií a rovnou plochu, na kterou Remosku postavíte. V době, kdy neustále stoupají ceny elektrické energie, je Remoska dobrou alternativou. Její spotřeba je totiž až pětkrát nižší, než je spotřeba klasické elektrické trouby.

Tuto elektrickou pečící mísu dobře znaly naše maminky a babičky, byla běžnou součástí kuchyně. V té době nikdo moc neřešil spotřebu elektřiny, důležité bylo hlavně to, že Remoska prostě dobře pekla. I dnes je to její hlavní výhoda. 100% česká firma vyrábí Remosku prakticky v nezměněné podobě. Pouze hliník se vyměnil za teflon a vylepšil se design a kvalita materiálů. Základem je ale princip jednoduchého pečení, kdy se na malém prostoru hezky koncentrují chutě a vůně pečeného jídla.

Chcete upéct křupavé kuře? V troubě ho můžete vysušit, v Remosce vám ale zůstane hezky šťavnaté a křupavé. Potřebujete rychle něco k jídlu? Není problém – do Remosky můžete naházet všechno, co doma najdete a chutě se v Remosce hezky propojí. Z obyčejných brambor s jakýmkoliv masem a jakoukoliv zeleninou vám v Remosce vznikne jedinečné jídlo. Remoska peče pomalu, takže jen těžko se vám podaří něco spálit. To je velká výhoda právě do víkendových bydlení. Prostě něco dobrého do ní dáte, zapnete a jdete si po své práci.

Samostatnou kapitolou jsou moučníky. Po upečení zůstávají hezky vláčné a křupavé. Klasické české buchty s povidly v Remosce upeče s dobrým výsledkem i nezkušená kuchařka. A všechny možné bublaniny, piškoty, muffiny, moderní dorty… Všechno hravě zvládnete.

Údržba je také bezproblémová. Jen umyjete mísu, v které se peče jídlo, a víko jen lehce otřete vlhkým hadříkem. Žádnou jinou údržbu Remoska nepotřebuje. Nemusíte mít strach, že nezvládnete Remosku obsluhovat, nemá žádné komplikované elektronické displeje. V době blikajících displejů a dotykových obrazovek prakticky u všeho je úleva mít doma přístroj, který si na nic nehraje a soustředí se jen na jedno – dobře a úsporně péct.

V současné době je na trhu nový model, který má celopečící víko, čímž se ještě více zvyšuje kvalita pečení a oproti předcházejícímu modelu se ještě více snižuje spotřeba elektrické energie. Vylepšil se také systém úchytů a podstavce. Nová Remoska vypadá moderně, ale zachovává si přednosti, které uměly ocenit generace našich babiček i maminek.

Na internetu najdete taky spoustu zajímavých a jednoduchých receptů – třeba přímo na stránce www.remoska.cz. Zajímavé tipy najdete také na Facebooku (https://www.facebook.com/pages/REMOSKA/227439793989093) – třeba sezónní recepty vyzkoušené přímo spokojenými uživateli Remosky.

Zkuste to i vy, nedostatek prostoru či přechodné bydlení ještě nemusí znamenat, že si nemůžete upéct něco dobrého!

Připravila: Eva Hrindová